11/05/2019 - 10:00 - 17:00

Referat af Klubtur til Haderslev Flyveklub i anledning af deres 50 Års Jubilæum

Den 11. maj afholdt Haderslev Flyveklub deres 50 Års Jubilæum. Det blev fejret med et Fly-In på dagen, hvor vejret var superfint og mange fly såvel som ultralet fly deltog. 3 fly deltog fra BMK, det var D-EQCA, OY-BVN og OY-AZH med i alt 10 medlemmer, hvoraf et af vore medlemmer, Esben, som bor ikke langt fra Haderslev havde taget landevejen.

Vi fik os nogle gode flyversnakker og Klubben var vært med servering af Helstegt Pattegris som havde stegt siden midnat, så det var en lækker frokost med læskende drikke til.

Danmark har igen en flyvende Harvard som har base på Vamdrup – den kom forbi og slog en krølle og var flot at se på jorden.  En stor maskine – og et dansk stykke flyvehistorie da Flyvevåbnet jo brugte Harvard i 50’erne.  Harvarden er kommet på dansk register gennem KZ og Veteran Flyveklubben som har gjort et stort stykke arbejde mht det papirmæssige.

Over frokost var vi så heldige, at F-16 Afvisningsberedskabet kom forbi og slog krøller over pladsen for at hilse på, imponerende power der er i disse kampfly som jo rent faktisk efterhånden har hele 39 år på bagen da de første fly af i alt 58 indkøbte blev leveret i Januar 1980 til Flyvevåbnet.  De er dog blevet opgraderet ad flere omgange så de danske F-16 fly er meget kapable jagerfly den dag i dag.

Esben filmede Take-Off af Harvard, D-EQCA og OY-BVN.

En dejlig dag i flyvningens og hyggens tegn.

Vi ønsker Haderslev Flyveklub tillykke med 50 Års Jubilæet

Jens

Vi mødes i klubhuset til en spand kaffe og start-rundstykker ved 09:30 tiden og gør klar til afgang henad 10:00 tiden, open end mht hjemflyvning som aftales med den pilot der flyver hjemturen.

Send venligst din tilmelding til info@billundmotorflyveklub.dk senest fredag d. 10 maj kl. 16:00 så vi ved hvor mange rundstykker vi skal købe ind og hvor mange der ønsker et sæde derned.